1/12/08

"DESFENT EL NUS DEL MOCADOR"


"Fent Paraules" presenta el proper dia 17 de desembre a dos quarts de nou del vespre el llibre "Desfent el nus del mocador" de Ramon Erra.
Lloc: Biblioteca municipal La Cooperativa
Col·laboració de la llibreria La Pilona.


Ramon Erra nasquè a Vic (Osona) el 1966, però de molt petit anà a viure a Santa Eulàlia de Puig-oriol (el Lluçanès). També ha passat temporades a Girona i, actualment, reparteix el temps entre el Lluçanès i Canet de Mar (Maresme). És llicenciat en ciències polítiques. Ha fet col·laboracions a La Marxa , El 9 Nou, Encanal, El Tacte que Té, El Temps, Presència, El Temperi, Avui, Vivre en Poésie i Descobrir Catalunya . El 2001 obtingué el premi Rafel Cornellà per un retrat literari de Bohumil Hrabal. És coautor d’un guió de telenovel·la per a la televisió local de Lluçà i de diverses obres teatrals de carrer, representades pel Grup d’Actors del Lluçanès (gall). Ha participat en el recull de llegendes El Lluçanès màgic (Cossetània). Ha publicat, amb Jordi Martí, la novel·la juvenil Operació Gàbies Buides (Eumo, 2001). També és autor del llibre de viatges A Bòsnia ens trobarem (Emboscall, 2004). El seu primer llibre de contes La flor blanca de l’estramoni (La Magrana , 2001) fou molt ben rebut per públic i crítica.


"Desfent el nus del mocador" .- Retirat a la força després d''un accident de circulació que li ha desfigurat la cara, un antic cambrer es disposa a escriure sobre la parròquia del bar de carretera on ha treballat i pràcticament viscut des que era jovenet. Un microcosmos situat en una terra de ningú, entre el camp i la ciutat.